04-11-2016, 19:10
(04-11-2016, 15:47)pAter napisał(a): Nie chcę zabierać się za drapacze chmur - TadeuszD pisał o tym, że brakuje kolorowych budynków w centrach miast (w PRLu inne niż szare). Chodzi o złamanie monotonii.
No właśnie ta "monotonia" przynajmniej pod względem kolorystycznym mnie wcale nie razi. Jest właśnie ok, ale to moje zdanie. Jedynie przydałaby się większa różnorodność kształtów tych budynków. Chociaż fajnie gdyby miasta podobnej wielkości jako całość wyraźniej różniły się między sobą, to jednak kwestia nie tylko odpowiedniej różnorodności budynków, ich kolorów, ale również odpowiedniego zakodowania całego dodatku. Najprościej można by było tutaj chyba tak zrobić, że w miastach oznaczonych jako metropolie mogłyby powstawać drapacze chmur a w pozostałych nie albo powstawałyby znacznie rzadziej.
(04-11-2016, 15:47)pAter napisał(a): Pomysłów pewnie kilka by się jeszcze znalazło. Ogólnie przydałby się jakiś "oficjalny" plan działania, lista "to do", bo w sumie to co tu piszę, to lekka samowolka
Ze wszystkimi pomysłami się zgadzam
Sporo tego... ale jak co mogę dorzucić jeszcze kilkadziesiąt innych
Co do kwestii organizacyjnych, można by było (mógłbym) założyć oddzielny temat np. "Polish Buildings set - nowe budynki (/rozwój setu)", gdzie można by było publikować prace, zaś w pierwszym poście umieszczane by były te gotowe - byłoby widać co już jest, a co jeszcze trzeba/ przydałoby się zrobić.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)