07-11-2016, 15:26
(07-11-2016, 12:28)Sojita napisał(a): świetne te grafiki! Ale rysując coś polecałbym jeszcze dorysowanie kratki/kratek z podłożem na których budynek będzie stał.
A jeśli to budynek który ma powstać w czasie gry a nie być wygenerowany wraz z mapą jak starówki/rynki to powinien mieć też 3 (dobrze pamiętam że 3?) fazy budowania. Wtedy będzie wystarczyło go zakodować.
Dzięki! Na początku nie chciałem bawić się w te dodatkowe rzeczy, bo nie wiedziałem jak mi będzie szło z samym rysowaniem. Ale następnym razem zamiast nowych rysunków wstawię już uzupełnione grafiki gotowe do zakodowania.
(07-11-2016, 12:28)Sojita napisał(a): A co do domów w "erze współczesnej" można przecież zrobić że kolor ich dachu/ścian nie jest sztywno ustawiony a wybierany losowo tak jak ma to miejsce przy "typowym biurowcu PRLMożna to też zastosować by urozmaicić kolory dachów kamienic itp.
A to nie są po prostu 3 różne grafiki? Nie znam się, nie wiem jakie są możliwości, a w repozytorium ich "jeszcze" nie ma i ich nie podejrzę. Ogólnie, taki wariant byłby przydatny nie tylko przy tych budynkach mieszkalnych, ale np. przy tej mojej katedrze, która mogłaby też mieć białe ściany lub czarny dach (tak na marginesie, powinienem kopuły dzwonnic pomalować na zielono, skoro dach jest zielony).
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Można to też zastosować by urozmaicić kolory dachów kamienic itp.