(03-11-2016, 03:22)pAter napisał(a): Pierwszy mój rysunek... Jest to neogotycka Katedra Opieki Najświętszej Maryi Panny w Radomiu.Jest ZAJEBISTA.
Na 100% pojawi się w secie. Tylko wydaje się trochę za mała w porównaniu z innymi budynkami. Nie krępuj się - możesz ją podwyższyć, aby górowała nad okolicznymi domami. Aby tylko nie była wyższa od Marriota...

Budynek-wieżowiec jest na odmianę troszkę za wysoki, szczególnie w porównaniu z narysowaną przez Ciebie katedrą. Ja bym po prostu zrezygnował z 2 pięter...
Natomiast dachy kamienic staromiejskich w secie są celowo tylko czerwone, aby na pierwszy rzut oka dało się wyróżnić budynki, których nie wolno burzyć. Poza tym, to ładnie wygląda, jak wszystkie kamieniczki wokół rynku (zwykle z tej samej epoki) mają dachy w tym samym stylu.
@Sojita:
Zanim mnie całkiem "wyłączyło" z obiegu zacząłem projektować budynki, które pasowałyby do ery PKiN. Powstały takie rysunki:
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)