INNE Projekt: skrypt New World Disorder
Jeszcze raz napiszę najprościej jak się da, bo niektórzy mają problemy z czytaniem: według mnie lepiej byłoby przynależność przedsiębiorstw do miast ustalać tak samo jak to działa w mechanice gry (zgodnie z nazwą miasta w nazwie przedsiębiorstwa), niż na podstawie zasięgu, ponieważ w losowych scenariuszach zasięgi mogą nie obejmować miast (innymi słowy: zasięgi nie będą uniwersalne).

Mapa Polski to tylko taki dodatkowy przykład - problem, który można by było banalnie rozwiązać za pomocą pierwszej metody. Jednocześnie rozwiązałby się problem nieobejmujących zasięgów.

Ale oczywiście troll musi przyjść i się dopieprzyć dla samego flame'u. Do tego posty "tl;dr", które nie wnoszą nic do tematu, zero propozycji, sama krytyka i obrażanie użytkowników.

[Obrazek: kwD8nHim.png] [Obrazek: R35yEb8m.png]

Dla jednej LOSOWO WYGENEROWANEJ MAPY taki zasięg jest duży, a dla innej za mały. Nie chcę mi się więcej tłumaczyć, kto kumaty ten zrozumie.

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 15:10
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 17:42
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 17-10-2016, 17:15
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 09-11-2016, 20:49

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord