(07-11-2016, 20:54)TadeuszD napisał(a):(03-11-2016, 03:22)pAter napisał(a): Pierwszy mój rysunek... Jest to neogotycka Katedra Opieki Najświętszej Maryi Panny w Radomiu.Jest ZAJEBISTA.![]()
Na 100% pojawi się w secie. Tylko wydaje się trochę za mała w porównaniu z innymi budynkami. Nie krępuj się - możesz ją podwyższyć, aby górowała nad okolicznymi domami. Aby tylko nie była wyższa od Marriota...
Dzięki, nie spodziewałem się takiej opinii
Zrobiłem dwie wersje katedry - jedna 2x2, druga 3x2 (dodatkowo wydłużona). Przy okazji podwyższyłem cały budynek oraz dodatkowo dzwonnice (w sumie o 10 px). Kopuły dzwonnic są teraz zielone, a nie czarne. Wokół narysowałem kratkowany chodnik, chociaż tutaj się zastanawiałem czy nie dałoby się, żeby we wcześniejszych latach było standardowe podłoże, a dopiero np. po 2000 roku pojawił się chodnik (da się tak zrobić?). Jakby co, można to zrobić po prostu losowo.
Co do sprite'ów - również pierwszy raz to robiłem i również nie wiem czy dobrze to robię - trochę nie ogarniam

PS. Udostępniłeś gdzieś wersję setu z nowymi budynkami?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)