14-11-2016, 12:27
(14-11-2016, 04:09)pAter napisał(a): Zrobiłem dwie wersje katedry - jedna 2x2, druga 3x2 (dodatkowo wydłużona). Przy okazji podwyższyłem cały budynek oraz dodatkowo dzwonnice (w sumie o 10 px). [...]
Co do sprite'ów - również pierwszy raz to robiłem i również nie wiem czy dobrze to robię - trochę nie ogarniam
Bardzo ładna. Niestety, jeśli chodzi o wymiary katedry, to w OTTD nie ma budynków 3x2. Maksimum to 2x2. W dodatku im większy budynek, tym gorzej "wpasowuje się" w istniejące otoczenie. Dlatego dla katedry pierwotnie przewidziałem wymiar 2x1. Jeśli więc możesz, to spróbuj jednak przyciąć budynek do takiego wymiaru.
Co do sprite'ów, to nie musisz tym się zajmować. Ja i tak dzielę to na warstwy a potem wrzucam w szablony pod GIMP'em, które "kroją" mi rysunek na sprite'y. Jeśli też pracujesz na warstwach pod GIMP'em, to możesz mi podesłać wersję źródłową - będę miał mniej roboty...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)