22-11-2016, 22:54
(22-11-2016, 20:15)Sojita napisał(a):(22-11-2016, 12:39)TadeuszD napisał(a):(21-11-2016, 22:50)Sojita napisał(a): Galerii jeszcze nie ma bo postanowiłem ją przerobić by upchnęła się w 2x1 lub 1x2
Galerie są rozległe, więc raczej nie powinny zajmować mniej niż 2x2 pola. Szczególnie, że nawet takie budynki z twojego setu jak szkoły i TESCO mają wymiary 2x2.
Galerie stoją głównie poza centrum miast, więc rozmiar 2x2 w ich przypadku nie będzie aż taki bolesny.
Zgadzając się z powyższym narysowałem galeryjkę 2x2 i mimo to jest dość mała ale chyba da radę w klimacie OTTD.
[Obrazek: 342ebvhwps56ucfzg.jpg?size_id=2]
Podłożem na wszystkich 4 polach może być szary beton chyba że ktoś ma lepszy pomysł, ale wiele miejsca budynek nie zostawia.
Jest to taka no przeciętna, domyślna galeria, planuję aby było kilka rodzajów, co następny to bardziej wymyślny.
Jeśli ta się podoba i nic nie będzie trzeba zmieniać, dorysuję etapy budowy aby można było dodać do setu.
A to "Tesco" w zamierzeniu jest wielkim hipermarketem a nie trochę większą biedronką.
Ps. Jak ktoś ma painta to da radę tworzyć budynki :p Dla pomocy mogę zamieścić plik zbiorczy z moimi budynkami jako wzór i podstawa do przerabiania.
Wielkość tej galerii jest podobna do tej:
[Obrazek: 385610.jpg]
(Jakąś musiałem dać do porównania wielkości.)
Więc może w pobliżu centrum miast być postawiona co zresztą jest w przypadku tej galerii.
Ja niestety nie znam się na programowaniu grf-ów więc niestety nie pomogę.
Ale za to macie przykład dla galerii tych mniejszych.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)