27-11-2016, 02:58
(24-11-2016, 19:41)Sojita napisał(a): Budynki-przedsiębiorstwa to ciekawy pomysł ale... Jakby to miało działać w tym secie? Przecież galerie i hipermarkery istnieją od stosunkowo nie dawna. Ikea w 1926 roku? Czy Galeria handlowa w 1944? Tak, dom towarowy... Który by przetwał do współczesności? Albo podczas PRL?
No w PRL to Pewex ale co z nim po 89? Budynki-przedsiębiorstwa znikałyby około któregoś roku? I co wtedy z inwestycją? Moim zdaniem za dużo zachodu. Budynki to budynki, przedsiębiorstwa to przedsiębiorstwa. Po co komuś utrudniać robotę. (ale może kiedyś :p)
No, "znikanie" byłoby złym rozwiązaniem. Takie sklepy-przedsiębiorstwa mogłyby po prostu zmieniać grafikę na taką pasującą do epoki. Nazwy mogłyby być bardziej uniwersalne. Albo w miejscu poprzedniego sklepu od razu powstawałby nowy.
Pewnym rozwiązaniem byłoby też samo dodanie opcji wyłączającej akceptację poszczególnych rodzai towarów przez budynki (jeśli nie mogą tego robić inne aktywne dodatki) - to by już przynajmniej dało pole do stworzenia takiego dodatku. Można by było wtedy pomyśleć o wyłączeniu akceptowalności nie tylko towarów i żywności, ale także poczty, a nawet pasażerów

(24-11-2016, 20:14)McZapkie napisał(a): Z tymi krowimi plackami to miałem kiedyś taki pomysł, aby pewne grupy budynków 'samo-organizowały' się w klastry (osiedla), zamiast losowo się generować w koncentrycznym 'cieście'.
O takim samym rozwiązaniu myślałem w przypadku parków.
(25-11-2016, 18:31)pAter napisał(a): Zamek Królewski w Warszawie
Wydrukowałem i zjadłem...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)