10-12-2016, 00:04
(07-12-2016, 11:19)TadeuszD napisał(a): Lekki offtop - do czego używacie tych mało pojemnych pojazdów?Pytam, bo ja zwykle walczę z tysiącami pasażerów, z którymi nawet najbardziej pojemne autobusy nie dają sobie rady.
Ja, do zabawy
Czasami robię sobie mini firmę łączącą małe miejscowości. Realnego znaczenia praktycznie nie mają wcale. To tak jak lokomotywy spalinowe w secie PKP - bez odpowiednich zmian w kosztach przez Base Cost Mod ich używanie nie ma uzasadnienia.Co do ładowności, to ogólnie niemal całemu setowi przydałaby się dość spora korekta
We wczesnych latach praktycznie nie da się używać pojazdów do przewożenia jakichkolwiek towarów na jakiekolwiek odległości. Po prostu ładowności tych pojazdów są zbyt małe - mnożnik x3 właściwie nic nie zmienia w ich przypadku, natomiast aż za bardzo podnosi ładowność tych największych, nowych ciężarówek typu Volvo FH13.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Pytam, bo ja zwykle walczę z tysiącami pasażerów, z którymi nawet najbardziej pojemne autobusy nie dają sobie rady.