(30-12-2016, 18:29)101ksl napisał(a): No ja też, co prawda nie aż tak znacznym (zaledwie 5-krotnym), ale jak dotąd nie udało mi się przekonać Tadeusza, chociaż Marlboro przecież dokończyłem. A tak ładnie by pasowały do papugowych siódemek...
Spokojnie, Marlboro czekają wraz z błękitnymi Bohunami w kolejce na zakodowanie.

Co do malowania EU07 PolRegio, to rozumiem, że miałoby ono zastępować od 2016 roku malowania PR typu papuga i budyń?
A z innych tematów - czy WLAB10mnouz i WRmnouz powinny zmieniać malowania EU07 na IC? Moim zdaniem mogłyby. Natomiast Wddo typ 2W jest celowo szary w menu zakupu, gdyż częściej pojawia się w tym kolorze niż brązowym (tak dla urozmaicenia).
Cytat:bo w ostatnim okresie dużo nowego "współczesnego" taboru pasażerskiego się pojawiło, a mało towarowego oraz historycznego.
No właśnie. Wciąż na żenująco niskim poziomie jest odzwierciedlenie w PKP Secie choćby zestawu cystern. Przecież tego są dziesiątki typów do różnych zastosowań. O chłodniach nie wspomnę - dwa modele na przestrzeni 100 lat to gorzej niż wstyd.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)