13-07-2009, 20:58
Dzień dobry, mam gre od niedawna i bardzo mi sie podoba ale zawsze przegrywam bo wystepuje u mnie jakis blad. polega to na tym ze na poczatku autobusy i pociągi przynosza zyski i jest to wykazane w bilansie rocznym, czyli wszystko gra, firma zarabia. Ale po jakims czasie (i tu jest róznie, po roku, dwóch czy nawet wiecej) kazdy pojazd ma w swoich informacjach kwoty jakie zarobil a w bilansie ich nie widac, wogóle ta pozycja znika. W pozycjach "train income" albo "vehicle income" jest pustka. Jakos mi te dane program gubi, a zyski sa widoczne na poszczegolnych pojazdach. I teraz nie wiem gdzie jest przyczyna. Jak wyczytałem o OTTD to sciagnalem kilka roznych wersji i roznorakie dodatki, sciagnalem tez TTD ten stary. Moze cos za duzo tego probowalem i sa jakies bledy w rejestrach? Jestem pewny ze gracze komputerowi tez maja ten problem bo tez bankrutuja ze mna.
Moze mam blad gdzies w windowsie i zle wykonuje jakąs czesc programu?
Druga sprawa; na liscie pojazdow (jedna z ikonek u gory ekranu) kazdy z przodu ma kolorowa kropke, i kolor tej kropki sie zmienia z czasem, co to moze znaczyc?
Zaczynalem gre jakies 5 razy i piec razy mialem to samo ze znikaniem zyskow z bilansu firmy. Irytujace to jest, a gra bardzo ładna i ciekawa. Prosze podpowiedzcie co moze być. Mam wersje 060, 063, 071 i jedna jeszcze nowsza co jest skompilowanym zestawem modow i poprawek dokonanych przez jednego gracza z glownego forum tej gry. W każdej wersji ten blad sie dzieje.
Moze mam blad gdzies w windowsie i zle wykonuje jakąs czesc programu?
Druga sprawa; na liscie pojazdow (jedna z ikonek u gory ekranu) kazdy z przodu ma kolorowa kropke, i kolor tej kropki sie zmienia z czasem, co to moze znaczyc?
Zaczynalem gre jakies 5 razy i piec razy mialem to samo ze znikaniem zyskow z bilansu firmy. Irytujace to jest, a gra bardzo ładna i ciekawa. Prosze podpowiedzcie co moze być. Mam wersje 060, 063, 071 i jedna jeszcze nowsza co jest skompilowanym zestawem modow i poprawek dokonanych przez jednego gracza z glownego forum tej gry. W każdej wersji ten blad sie dzieje.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)