02-05-2017, 20:34
(02-05-2017, 10:54)bondzik napisał(a): Dostałem teraz tory jednoszynowe i ten obrazek na zmiane toworow jest zablokowany , nie wiem czy pozniej sie pojawia wagony do pociagow jednoszynowych... nie wiem co teraz robic :/Pociągi jednoszynowe pojawiają się dopiero ok 2000 roku, maglev ok.2020. Ale wagonów do transportu towarów z setu przemysłowego FIRS (np. ryby, chemikalia itp.) nie będziesz miał dostępnych dla tych kolei. Jak chcesz je wozić tymi pociągami, jest taki dodatek OpenGFX+ Trains, też dostępny z poziomu gry.
(02-05-2017, 10:54)bondzik napisał(a): opcji pewnie jest kilka o ktorych nie wiem...Tych opcji jest pewnie z kilkanaście miliardów
Taki urok tej gry, że zawsze znajdziesz w niej coś, o czym jeszcze nie wiedziałeś
Zwróć jeszcze uwagę na możliwość ustawienia różnych parametrów w dodatkach. Np. w secie PKP można wyłączyć te oryginalne pociągi, aby nie gryzły się z setem. Większość dodatków czy to kolejowych czy samochodowych automatycznie je wyłącza - tutaj masz wybór.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)