INNE logging camp (lesny obóz drwali)
Brak obozów w klimacie tropikalnym był podyktowany chęcią uniknięcia łamania oryginalnych reguł gry, oczywiście mozna pomysśleć nad przełącznikiem który to anuluje.
Nie mam możliwości dostępu do ustawień typu tree_placer, w poprzedniej wersji obozy były budowane w okolicach gdzie było co najmniej jedno drzewo (kilka kafli było sprawdzane), ale to nie działało dobrze i generowało komunikaty błędów.

(14-05-2017, 11:33)LaChupacabra napisał(a): Póki co, z tego co zauważyłem, z oryginalnym przemysłem obozów generuje się początkowo znacznie więcej niż np. z FIRS'em lub ECS, tj. 15-20 vs. 2-6.
W pierwszym przypadku przez całą grę utrzymuje się podobna ilość obozów; po 100 latach zalesione jest jakieś 50% mapy. Później jeszcze sprawdzę jak jest z innymi setami, ale jak na razie zapowiada się całkiem ciekawieSmile
Ale te 15-20 vs 2-6 jest w jakiej proporcji do innego przemysłu, i przy jakim rozmiarze gry, ile miast jaka gęstość przemysłu?
U mnie 1024x1024, ECS, 50 miast, 1:misto, mała gęstość, mam 15 obozów (potem rośnie do 20...25 gdy są drzewa), 1...7 innego przemysłu.

Wiadomości w tym wątku
logging camp (lesny obóz drwali) - przez McZapkie - 29-09-2014, 00:36
RE: logging camp (lesny obóz drwali) - przez Rysh - 08-10-2014, 17:26
RE: logging camp (lesny obóz drwali) - przez McZapkie - 14-05-2017, 13:03

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord