Cargodist dla pasażerów - taki sobie pomysł...
(20-07-2017, 21:18)kabexxx napisał(a): W realnym świecie SĄ preferowane połączenia bezpośrednie. Dlatego w komunikacji miejskiej jest dużo relacji skrętnych czy podróżni na pół kraju wolą sobie wykombinować jazdę pociągiem wykonującym nawet 1-2 kursy na dobę, niż się ciągle przesiadać.
Masz pod domem linię autobusową, którą można dojechać do kina. W związku z tym Ty i Twoi sąsiedzi przez całe życie jeździcie wyłącznie do kina. Dopiero jak po 5 latach ZTM dobuduje Wam kolejne linie to przekonujecie się, że można chcieć iść również do teatru i na basen (wcześniej jazda do kina spełniała 100% Waszych potrzeb transportowych" Smile

(20-07-2017, 21:18)kabexxx napisał(a): Jeju, tak OpenTTD działa i ma działać. Z wybrokatowanym CargoDistem nie będzie to ta sama gra, poza tym to nie jest symulator realizmu. O to chodzi, że pasażerowie mają być wożeni tak a nie inaczej.
Zaletą gier open source jest to, że można je (w ramach posiadanych umiejętności) dowolnie modyfikować. Jeśli Tobie obecny model odpowiada to ok. Ja mam zastrzeżenia i jak widać nie jestem odosobniony, dlatego rozmawiamy. Wpływu na rozwój oficjalnego OTTD to nie ma żadnego. Co najwyżej mogę liczyć na patcha/skrypt.
BTW - tak samo można by powiedzieć o domyślnym mechanizmie rozwoju miast - stawiasz 5 stacji, puszczasz busa i miasto rośnie jak szalone- tak działa OTTD. Dlatego właśnie powstały rozmaite skrypty.

(20-07-2017, 21:18)kabexxx napisał(a): 2. Potworki mające "zwiększyć realizm" to ni pies, ni wydra.
Jak z ECS czy FIRS-em, jaki to realizm, jak trzeba się tego uczyć godzinami?
Dlatego są one opcjonalne. Nie musisz z nich korzystać.

Wiadomości w tym wątku
RE: Cargodist dla pasażerów - taki sobie pomysł... - przez FrontierPharmacist - 21-07-2017, 09:33

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord