Cargodist dla pasażerów - taki sobie pomysł...
(24-07-2017, 08:02)kabexxx napisał(a): Róbta se co chceta.
Tylko nie wkładaj mi w usta tego, czego nie powiedziałem.
A nie ja gadam rzeczy typy "krok do tyłu naprzód" w kontekście Cargodesta. Ale ty już napisałeś, że jest krokiem naprzód. Czemu najpierw wychwalasz, jakby miał być lepszy od obecnego stanu, a potem kłamiesz, że chodzi tylko o wybór?

Czytam to już chyba dziesiąty raz, analizuję i za chiny nie rozumiem o co ci chodzi.  Smiley13
Zdaje mi się, że znowu piszesz, mondrujesz się na jakieś tematy mikolskich "relacji skrętnych" - cokolwiek to znaczy - a tak na dobrą sprawę chyba w ogóle nie wiesz w czym rzecz.

Jeszcze raz pisząc w skrócie: To jak obecnie dzieli pasażerów czy inne ładunki cargodist, dla każdego bardziej spostrzegawczego gracza jest demotywujące, bo im bardziej rozbudujesz swoją sieć połączeń, tym mniejsze będziesz generował dochody. To nie jest uproszczenie, tylko absurd, z którym warto by było coś zrobić. Co do twoich preferencji, martwić się raczej nie musisz, bo nawet jeśli jakieś bardziej istotne zmiany zostałyby wprowadzone do gry, to najpewniej pojawiłyby się one jako opcja do wyboru. Zaś co do metody wyznaczania celu podróży, metoda z CIM na pewno odpada - są o wiele prostsze metody i na dobrą sprawę wcale nie trzeba by było wprowadzać jakichś wielkich zmian. Nie wiem nawet Zapkie, czy nie prościej by było zamiast kompilować Cargodest'a, wprowadzić te kilka zmian?

A wracając jeszcze do alternatywnych metod; jest w ogóle możliwe bez modyfikowania gry, aby ocena stacji była zależna od ilości połączeń / ilości połączonych miast???

Wiadomości w tym wątku
RE: Cargodist dla pasażerów - taki sobie pomysł... - przez LaChupacabra - 25-07-2017, 01:24

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord