INNE Projekt: skrypt New World Disorder
Wyjątkowo ciepły ten luty.  Smiley4   Już myślałem, że całkiem zapomniałeś o tym.
Co by było do zrobienia? No właśnie przede wszystkim to przypisywanie przedsiębiorstw do miast i elektryczność. Zostaje też jeszcze kwestia ustawień.
Co do przypisywania przedsiębiorstw najlepsza byłaby metoda łączona, czyli produkcja przedsiębiorstwa przypisanego do miast byłaby liczona x50-100% w zależności od odległości (x50% jeśli powyżej 100 kratek) lub bez tej zależności, zawsze x100%), zaś pozostałe wokół danego miasta liczone byłyby x0-50% (x50% jeśli w centrum miasta; x0% jeśli ponad określoną odległość (domyślnie 20)). Dość istotne jest też aby produkcja przetwórcza bardziej się liczyła od pierwotnej.
Z elektrycznością może będzie nieco prościej. Chociaż sam nie wiem... trochę namotałem. Smiley54  Smiley44
Co do ustawień najbardziej przydatny byłby jakiś parametr zwiększający / zmniejszający szybkość rozwoju miast - obecnie miasta rosną jednak zbyt wolno. Jest ok na serwerach gdzie rozgrywka trwa tydzień lub dłużej, ale w ciągu standardowych 100 lat ciężko jest rozwinąć większe miasto.
Z istotnych ustawień przydałaby się też możliwość wyłączenia poszczególnych elementów, aby nie miały wpływu ani nie były widoczne w panelu miasta. Dotyczy to zwłaszcza Elektryczności i Budownictwa z tego względu, że nie zawsze surowce lub odpowiednie przedsiębiorstwa są dostępne.
No i to tłumaczenie na angielski "Budownictwo" można by było zmienić - myślę, że lepiej będzie pasowało "Buildings".

Ps. Nie wiem jak to jest, ale skrypt NWD jest chyba jedynym, który działa po wczytaniu gry z serwera. RCG i CGL się zacinają. Jedynym minusem jest to, że zdaje się zaczyna działać od nowa i potrzebuje jakiegoś czasu aby zebrać właściwe dane - to też można by było poprawić.

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 15:10
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 17:42
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 17-10-2016, 17:15
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 09-11-2016, 20:49
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez LaChupacabra - 09-08-2017, 22:39

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord