INNE Projekt: skrypt New World Disorder
(20-10-2017, 02:00)McZapkie napisał(a): Moim zdaniem nie ma sensu brać produkcji jako takiej, tylko tę transportowaną.

Ale to by było trochę sztuczne. Wtedy w statystykach miasta przemysł wynosiłby 0% bez względu na funkcjonujące wokół zakłady. Jakby zostało liczone 1/10 - 2/10 byłoby chyba najlepiej - zawsze znajdzie się jakiś odbiorca, a zbyt zawsze będzie dawał jakąś pracę. Poza tym przecież często nierentowne kopalnie są dotowane przez rządy Wink
Edit: A może jednak 0/10 jak piszesz? Może to by było bardziej czytelne/zrozumiałe. Smiley33

(20-10-2017, 02:00)McZapkie napisał(a): A propos skryptów, właśnie testuję ciekawy wynalazek, "Town and Industry Control", skrypt liczy ilość obsługiwanych miast oraz obsługiwanego przemysłu (tzn czy są transportowane lub dostarczane towary), jeśli ta ilość jest powyżej pewnych kryteriów, to są budowane nowe fabryki, w przeciwnym razie nie (zależnie od grf nic się nie dzieje bądź znikają te nieobsługiwane). Skrypt mi sie podoba, bo wreszcie mapa nie jest zaśmiecona milionem bezużytecznych fabryk.

Myślałem o czymś takim, może nawet gdzieś tutaj pisałem. Sam taki skrypt jest ciekawy, ale jako alternatywa dla RCG czy NWD dla wzrostu miast już nie bardzo,a dwóch skryptów nie da się jednocześnie wrzucić. Nie testowałem jeszcze, ale jeśli skrypt nie rozróżnia poszczególnych przedsiębiorstw przetwórczych, tylko liczy ile ogółem jest obsługiwanych, to trochę słabo z wykorzystaniem go z FIRS'em, czy innymi bardziej złożonymi setami. Wg mnie każdy rodzaj fabryki/kopalni powinien być liczony osobno.

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 15:10
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 17:42
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 17-10-2016, 17:15
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 09-11-2016, 20:49
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez LaChupacabra - 21-10-2017, 23:43

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord