31-10-2017, 01:09
(30-10-2017, 10:35)McZapkie napisał(a): Można mazać po całym niebieskim polu, byle w jego środku. Polroad (jak cały openttd) nie trzyma się jakiejś konkretnej skali, zresztą niezbyt to możliwe, bo wtedy długie pojedyncze pojazdy np. autobusy nie zmieściły by się w długości 8 jednostek (trzebaby robić sztuczki z niewidzialnym członem a to by zablokowało wyprzedzanie i przystanki boczne)
Nie wiem ile to jest 8 jednostek, ale te z setu Long Vehicles raczej mają ich duużo więcej, a mimo to mieszczą się w zatoczkach i nawet dają się wyprzedzać

Dla mnie wyglądają one dziwnie - są zbyt wielkie wobec otoczenia, do tego ciągniki siodłowe z naczepami czy autobusy przegubowe składają się z jednej części.
Co do skali, każdy set ma ją kompletnie różną, co widać niżej na screenie. Najlepiej dobraną ma chyba 2cc. Tyle, że ledwo co tam widać na tych kilku pikselach. Dobry kompromis między skalą a szczegółowością mają moim zdaniem pojazdy z Ikarusa i Germana. W Polroadzie nie jest źle, choć ten Solaris 15 gryzie mnie ilekroć na niego nie spojrzę - jest zwyczajnie za-kró-tki.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)