10-11-2017, 13:47
Cytat:- Czy FIRS-owa fasolka (BEAN) ma jeździć w Tadns-ie? Z kodu PKP Setu wynika, że jeździ, ale nie ma własnej palety.
- Co to dokładnie jest PIg Iron (IRON) w FIRS-ie? Jeśli to, co się domyślam, to czy nie powinno jeździć w Eamos-ie? Będa potrzebne grafiki...
- Czy FIRS-owy Metal (METL) to przypadkiem nie to samo co STEL i czy też nie powinno trafić do Eamos-a?
- Analogicznie nikiel (NICK) i rury (PIPE) - cokolwiek to jest, powinno chyba jeździć w Eamos-ie i/lub na platformach? Będą potrzebne grafiki...
- Szkielety pojazdów (VBOD) też raczej powinny jeździć na platformach zamiast w krytych, jak wynika z klasy tego ładunku?
BEAN można potraktować tak jak GRAI, MAIZ itp ziarna. Paletę można dać już jakąś istniejącą (ziarna itp).
W polroad porobiłem jakieś nowe palety do koksu itp, możesz je użyć jak jeszcze nie masz.
Pig iron to surowe żelazo, albo żeliwo nawęglone, jako surowiec do produkcji stali albo do odlewania w Foundry.
Grafikę można dać taką jak stal, ale zrobiłem już sobie podobną bardziej zardzewiałą, mogę podesłać.
Podobnie nikiel można uzyć grafiki stali. Do PIPE trzeba by nowych grafik, ale na razie bym się wstrzymał, bo nie wiem czy nie będą usunięte.
Co do VBOD to masz rację, tylko platformy.
METL to absolutne przegięcie, po jakie licho to wprowadził, wcześniej było STEL tylko się nazywało metal, nie wiem komu to przeszkadzało, teraz muszę nowe switche w polroadzie robić. Napisałem już na forumtt, co o tym myślę, jeśli myślisz to samo to mnie wesprzyj :-)
Co do cystern - proponuję aby woziły RFPR, DYE_ oraz wszystko to co ma klasę CC_LIQUID & CC_HAZARDOUS (w FIRS widzę nowy towar ACID który ma taką klasę, to załatwi przyszłościowe rzeczy).
Mam mieszane uczucia odnośnie cystern szarych - myślałem o wożeniu wszystkiego tego, co nie podpada pod ropę, paliwa i powyższe.
Ale zrobienie uniwersalnych z płatnym refitem to może nie jest zły pomysł, ale wtedy cysterny specjalistyczne (ropa/paliwa oraz rfpr/chem) niech mają bezpłatny autorefit stacyjny.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)