Zmiana wysokości produkcji i zysków z transportu
Dzięki za wyłapanie błędu z pocztą, takie są pułapki z mnożeniem i dzieleniem integerów.

Co do wysypisk, to produkcja zależy od populacji miasta w przeliczeniu 1t:10 mieszkańców,
osobiście nie zauważyłem nigdy żadnego z tym problemu, no ale ja używam skryptów, przy których rozwinięcie miasta do 100tys to niełatwe zadanie. Jak ktoś używa FIRS bez skryptów, to sam sobie winien.
Nie planuję bawić się w modyfikowanie produkcję cudzego grfa, nawet nie wiem czy to możliwe, wolałbym już własną wersję skompilować.
Ale w wersji 3 FIXES zmniejszyłem przychód ze śmieci, dodatkowo są one obniżane razem z pocztą i pasażerami - nazwałem teraz tę opcję "zmniejszenie płatności za towary generowane przez miasta".
Oczywiście nie zmieni to zarobków na produktach recyklingu, ale przynajmniej w jedną stronę nie będzie kokosów z samych tylko śmieci.
Wersja 3 na bananach, dorzuciłem też polskie tłumaczenie, bo coś było zepsute.

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmiana wysokości produkcji i zysków z transportu - przez McZapkie - 12-11-2017, 21:48

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord