22-11-2017, 00:32
(21-11-2017, 22:04)Walter Novotny napisał(a): Ale co mnie obchodzi gdzie kończą się fejkowe okna (...) Jeśli szerokość się nie zgadza to się nie zgadza.
Czyli długość co do piksela, a szerokość (wysokość) to pal licho, co ma być to będzie?

(21-11-2017, 22:04)Walter Novotny napisał(a): Co jest nie tak w wydłużonym Elfie (...) ?
Z tego całego mieszania Impulsa z Elfem, myślałem, że to tego drugiego zrobiłeś to porównanie z podziałem. Z tego rzutu jakoś Impuls zupełnie nie podobny do siebie. Elf w tym szaro-pomarańczowym malowaniu wyszedł ci bardzo dobrze (dyskusyjna jest tylko liczba drzwi; z długościami się nie orientuję, ale pewnie masz rację). Stąd też moje oburzenie, że już chciałeś zmieniać to co dobre. Trochę tu niepotrzebnie namieszałem, sorka.
Wracając do Impulsa, bo to z nim jest problem, wydaje mi się, że to zdjęcie z boku jest ze zbyt dużej wysokości zrobione dla właściwego porównania, no i zbyt bliska. Gdyby przyjąć jednak niższą perspektywę, nadal w twoim spricie przednie słupki będą zbyt pionowe, szyby będzie zbyt mało, a rysunek tej "narośli" z lampą zupełnie nietrafiony. Nie widać też paszczy charakterystycznej dla tego ezeta.
Co do moich poprawek (dalekich od ideału), po skróceniu "szyby" kabina jest dłuższa aż o 1 (słownie: JEDEN) piksel.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)