24-11-2017, 02:25
Na bazie istniejącego (ale zbugowanego) skryptu Town_and_Industry_Control-3.1 zrobiłem nowy, który:
Skrypt w naturalny sposób pozwala ograniczyć ilość niepotrzebnego przemysłu zaśmiecającego mapę. Jeśli jedno z 2 kryteriów jest spełnione: dobra ogólna sytuacja ekonomiczna lub ilość obsługiwanego przemysłu większa niż ileś procent w ustawieniach skryptu, to nowy przemysł jest budowany.
Skrypt ogranicza też proste granie wyłącznie pasażerami wymagając łańcuchów produkcji towarowej do wzrostu większych miast.
Polecam na serwery, zamiast twardego blokowania budowy przemysłu.
Wrzuciłem wersje 4 na banany.
- uzależnia ilość tworzonego w czasie gry nowego przemysłu od ogólnej sytuacji ekonomicznej na mapie;
- uzależnia wzrost miast od ilości pasażerów/poczty, a dla średnich miast również towarów/żywności, dla jeszcze większych opcjonalnie paliwa i materiałów budowlanych. Sytuacja ekonomiczna ma też pewien niewielki wpływ na wzrost miast.
- Indeks opisujący sytuację ekonomiczną zależy od ilości obsługiwanego przemysłu, ilości obsługiwanych miast oraz od czasu gry.
Skrypt w naturalny sposób pozwala ograniczyć ilość niepotrzebnego przemysłu zaśmiecającego mapę. Jeśli jedno z 2 kryteriów jest spełnione: dobra ogólna sytuacja ekonomiczna lub ilość obsługiwanego przemysłu większa niż ileś procent w ustawieniach skryptu, to nowy przemysł jest budowany.
Skrypt ogranicza też proste granie wyłącznie pasażerami wymagając łańcuchów produkcji towarowej do wzrostu większych miast.
Polecam na serwery, zamiast twardego blokowania budowy przemysłu.
Wrzuciłem wersje 4 na banany.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)