27-11-2017, 02:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2017, 20:52 przez McZapkie.
Powód edycji: EDIT: nowa wersja mapy
)
Pozwoliłem sobie trochę przerobić tę mapkę na wersję JGR z wydłużonym czasem gry (rok x 4),
przy okazji poustawiałem koszta aby stanowiły większe wyzwanie.
Aczkolwiek koszty równania terenu obniżyłem, zrobienie wykopu na 1 kratkę powinno być porównywalne z budową tunelu.
Natomiast w górach nawsadzałem kamulców (odpowiednik wieży transmisyjnej, nie da się usunąć), aby ich się nie dało łatwo zrównać.
Brzegu w ogóle się nie da zmienić, bo w JGR można wyłączyć budowanie na wodzie (oprócz stoczni, doków itp).
Datę ustawiłem na 1918.
Zrobiłem trochę dróg, głównie w byłym zaborze pruskim i austriackim.
Porty rybackie (de facto są to przetwórnie) przesunąłem na jeziora w głębi lądu
i zrobiłem trochę poprawek do przemysłu.
Dodałem następujące newgrfy:
Swedish_Houses_Early_Mod-Modified11.1.1 (aby były budynki przed 1950)
600mm narrow gauge nowa wersja
Wired
better bridges parameters (sensowniejsze ceny i prędkości)
Fixes (dodatek do FIRS)
testowa wersja PKP setu 2.0.14
Nowy skrypt do kontroli miast i przemysłu.
Scenariusz, skrypt i PKP set spakowane w załączniku, reszta na bananach.
Mapa nie działa pod Openttd 1.7.1, jedynie pod JGR Patch Pack 0.22.0 lub wyższym!
Tak przy okazji, w JGR można pojedyncze budynki stawiać, fajne jak trzeba miejski przemysł zrobić a brakuje budynków do zastąpienia. Albo jak miasto z 1 kościółkiem, ale ekspansja to za dużo.
EDIT: uaktualniłem mapę podmieniając jeden grf, bo wskutek klimatu umiarkowanego nie działały wioski.
przy okazji poustawiałem koszta aby stanowiły większe wyzwanie.
Aczkolwiek koszty równania terenu obniżyłem, zrobienie wykopu na 1 kratkę powinno być porównywalne z budową tunelu.
Natomiast w górach nawsadzałem kamulców (odpowiednik wieży transmisyjnej, nie da się usunąć), aby ich się nie dało łatwo zrównać.
Brzegu w ogóle się nie da zmienić, bo w JGR można wyłączyć budowanie na wodzie (oprócz stoczni, doków itp).
Datę ustawiłem na 1918.
Zrobiłem trochę dróg, głównie w byłym zaborze pruskim i austriackim.
Porty rybackie (de facto są to przetwórnie) przesunąłem na jeziora w głębi lądu
i zrobiłem trochę poprawek do przemysłu.
Dodałem następujące newgrfy:
Swedish_Houses_Early_Mod-Modified11.1.1 (aby były budynki przed 1950)
600mm narrow gauge nowa wersja
Wired
better bridges parameters (sensowniejsze ceny i prędkości)
Fixes (dodatek do FIRS)
testowa wersja PKP setu 2.0.14
Nowy skrypt do kontroli miast i przemysłu.
Scenariusz, skrypt i PKP set spakowane w załączniku, reszta na bananach.
Mapa nie działa pod Openttd 1.7.1, jedynie pod JGR Patch Pack 0.22.0 lub wyższym!
Tak przy okazji, w JGR można pojedyncze budynki stawiać, fajne jak trzeba miejski przemysł zrobić a brakuje budynków do zastąpienia. Albo jak miasto z 1 kościółkiem, ale ekspansja to za dużo.
EDIT: uaktualniłem mapę podmieniając jeden grf, bo wskutek klimatu umiarkowanego nie działały wioski.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)