27-11-2017, 02:47
Ja nie bardzo umiem w ten squirrel, z tymi opisami to jest tak, że chyba tylko jeden tekst można do miasta dołożyć, więc aby ten tekst opisywał różne sytuacje, muszą być jakieś straszne drabinki z warunkami.
Próbowałem podpatrywać jak inni to robią, al kompletnie nie rozumiem co tam jest namotane.
Będę powolutku coś montował swojego.
Może zrobić tak, że do pewnego rozmiaru wpływ ma tylko ilość pax/mail na zasadzie rośnie w stylu openttd/nie rośnie, a powyżej tgo rozmiaru trzeba dostarczać inne towary, których ilość, tak jak w RCG (ale także globalny indeks ekonomiczny) warunkuje szybszy lub wolniejszy wzrost.
Próbowałem podpatrywać jak inni to robią, al kompletnie nie rozumiem co tam jest namotane.
Będę powolutku coś montował swojego.
Może zrobić tak, że do pewnego rozmiaru wpływ ma tylko ilość pax/mail na zasadzie rośnie w stylu openttd/nie rośnie, a powyżej tgo rozmiaru trzeba dostarczać inne towary, których ilość, tak jak w RCG (ale także globalny indeks ekonomiczny) warunkuje szybszy lub wolniejszy wzrost.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)