INNE [GS] Think globally, act locally
(27-11-2017, 02:47)McZapkie napisał(a): (...) muszą być jakieś straszne drabinki z warunkami.
Próbowałem podpatrywać jak inni to robią, al kompletnie nie rozumiem co tam jest namotane.

Niestety, ale nie będę mógł ci tutaj pomóc, dla mnie to gorzej wygląda niż chińszczyzna.Sad
Szczytem moich umiejętności programowania była podmiana przypisanych ładunków w RCG i dość karkołomna, choć w miarę udana zmiana opisu w oknie opowieści, wraz z dodaniem strony z zasadami gry na serwerze.Smile

(27-11-2017, 02:47)McZapkie napisał(a): Może zrobić tak, że do pewnego rozmiaru wpływ ma tylko ilość pax/mail na zasadzie rośnie w stylu openttd/nie rośnie, a powyżej tgo rozmiaru trzeba dostarczać inne towary, których ilość, tak jak w RCG  (ale także globalny indeks ekonomiczny) warunkuje szybszy lub wolniejszy wzrost.

Też tak może być, choć fajnie jest jak dostawy innych ładunków też wpływają na rozwój nawet niewielkich miejscowości.
Najważniejsze jest jednak (mówimy jeszcze o tym skrypcie?) wydłużenie tego okresu dla obliczeń dostaw. Przy wydłużonym czasie gry może to być nawet niezauważalne, ale w przypadku standardowej gry działa to naprawdę źle.

A tak apropo nowych skryptów... Dla mnie najciekawszy jest jednak NWD.Smile Gdyby był ukończony, to nie wiem co lepszego / ciekawszego można by było zrobić.

Jedno z pierwszych założeń jak miał wyglądać
[Obrazek: 870NWD_Ocena_miasta.bmp]

Z tych istotnych rzeczy wiele już nie zostało, ale jakby miał zawierać te wszystkie założenia, o których napisałem...

Jakbyś chciał coś wykorzystać albo podziałać coś z tym skryptem, ja nie mam nic przeciwko. Dwa rozwiązania są w nim szczególnie ciekawe. Liczenie produkcji okolicznych przedsiębiorstw - jak zauważyłeś wymaga to jednak pewnej zmiany. Miał być też dodany mnożnik dla produkcji przetwórczej. Drugim elementem jest podział komunikacji na tą miejską i międzymiastową, dzięki czemu spreading stacji i rozdzielenie komunikacji wcale nie jest z tym skryptem takie opłacalne.Smile

Wiadomości w tym wątku
[GS] Think globally, act locally - przez McZapkie - 24-11-2017, 02:25
RE: [GS] Think globally, act locally - przez LaChupacabra - 27-11-2017, 23:22
RE: [GS] Think globally, act locally - przez kabexxx - 13-12-2017, 23:00
RE: [GS] Think globally, act locally - przez kabexxx - 24-02-2018, 15:15
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 31-07-2018, 15:46
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 03-08-2018, 16:46
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 13-08-2018, 22:00
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 19-08-2018, 21:56
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 26-09-2018, 16:58
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 30-09-2018, 18:15
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 01-10-2018, 16:13
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 05-10-2018, 18:39
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 05-10-2018, 20:26
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 28-11-2018, 21:46

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord