Cytat:Co do takiego wspierania rozbudowy sieci połączeń pasażerskich jestem sceptycznie nastawiony. Nadal najlepiej będzie budować rozdzielne połączenia
Wcale nie. Jeśli masz połączone wszystkie miasta ze wszystkimi, to jakiekolwiek subsydium będzie wygenerowane, to je "złapiesz", a jeśli tylko N/2 par, to mała szansa na losowe złapanie akurat takiej pary. Oczywiście ilość pasażerów będzie mała przy sieci, ale zawsze to coś, taki gratisowy przychód, zwłaszcza gdy w miarę często się zdarza.
Niestety nie ma opcji aby wydłużyć subsydium, 12 miesięcy jest zakodowane na twardo.
Co do kolejności kategorii, to próbowałem ale niezbyt to działa.
Co do wzrostu drzew - chyba tylko przez zmianę ustawień, ale nie wiem jak to działa, podobnie jak odczyt ustawień.
EDIT: wolałbym ogólne kategorie, niż rozbijanie na drobne, z tego powodu że:
1. chciałbym by skrypt działał w możliwie każdej ekonomii, ogólna kategoria zabezpiecza szerokie spektrum towarów
2. przy podejściu "impulsowym", logiczne jest, że opłaca się jak najwięcej różnorodnych towarów pchać, bo w lepszym stopniu zabezpiecza to ciągłość całkowitych dostaw powyżej progu.
EDIT: co zamiast %? Tony? A co ze skrzynkami które ważą pół tony albo licho wie ile sobie ktoś umyślił?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)