11-12-2017, 15:21
Nowa wersja 9 na serwerze i bananach. Wrzucam na banany, aby przekryć te poprzednie mocno zbugowane. Wiem że nie powinienem tego był wrzucać, ale jak już zrobiłem to niech będzie wersja działająca w miarę niż zupełnie.
Reguły wzrostu są następujące:
<25 samo rośnie
<250 rośnie standardowo
<2500 rośnie zależnie od ilości pass+mail
<5000 j.w. z minimalnym progiem oddzielnym dla pass i mail
<10000 j.w. z dużą wagą towarów
>10000 j.w. z dużą wagą środków produkcji
Próg pass/mail jest moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem, raz że nie nie rozwinie się większego miasta wyłącznie pasażerami,
dwa że pozwala na zablokowanie rozwoju przy jednoczesnym ruchu pasażerskim, nie tylko na potrzeby przebudowy,
ale również gdy się ma ustalone przepływy pasażerów i nie chce się tego zmieniać.
Argumenty o innym graczu dostarczającym pocztę są wydumane, piszę to co piszę, bo testuję to na serwerze.
Tak samo odnośnie subsydiów - nie wiem czy one coś pomagają, zobaczy się gdy się porówna wyniki z i bez.
Obecnie są to:
COAL, _OIL, ENSP, MNSP, FMSP, VEHI, PAPR, STEL, COPR, GRAI, CERE, WHEA, MAIZ, LVST, FISH, FRUT, YETI,
a dobra konsumpcyjne to:
FOOD, GOOD, BEER, WATR, PETR, BDMT, GOLD, VALU, DIAM.
Jeśli któreś z powyższych nie działa, daj znać.
W skrypcie jest takie nieużywane okienko z "gazetką", możę tam te informacje umieścić?
Reguły wzrostu są następujące:
<25 samo rośnie
<250 rośnie standardowo
<2500 rośnie zależnie od ilości pass+mail
<5000 j.w. z minimalnym progiem oddzielnym dla pass i mail
<10000 j.w. z dużą wagą towarów
>10000 j.w. z dużą wagą środków produkcji
Próg pass/mail jest moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem, raz że nie nie rozwinie się większego miasta wyłącznie pasażerami,
dwa że pozwala na zablokowanie rozwoju przy jednoczesnym ruchu pasażerskim, nie tylko na potrzeby przebudowy,
ale również gdy się ma ustalone przepływy pasażerów i nie chce się tego zmieniać.
Argumenty o innym graczu dostarczającym pocztę są wydumane, piszę to co piszę, bo testuję to na serwerze.
Tak samo odnośnie subsydiów - nie wiem czy one coś pomagają, zobaczy się gdy się porówna wyniki z i bez.
Cytat:Inny istotny bug jest z liczeniem dostaw surowców i produktów przemysłowych. Z tego co zauważyłem jedynie węgiel, ryby, zboże i żywiec są brane pod uwagę, dostawy całej reszty ładunków skrypt nie widzi.Nie wiem czy to bug, czy feature, w założeniu nie miały to być wszystkie ładunki, tylko wybrane: środki produkcji oraz surowce energetyczne i żywnościowe, w miarę uniwersalna i obejmująca większość setów przemysłowych.
Obecnie są to:
COAL, _OIL, ENSP, MNSP, FMSP, VEHI, PAPR, STEL, COPR, GRAI, CERE, WHEA, MAIZ, LVST, FISH, FRUT, YETI,
a dobra konsumpcyjne to:
FOOD, GOOD, BEER, WATR, PETR, BDMT, GOLD, VALU, DIAM.
Jeśli któreś z powyższych nie działa, daj znać.
W skrypcie jest takie nieużywane okienko z "gazetką", możę tam te informacje umieścić?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)