INNE [GS] Think globally, act locally
(14-12-2017, 01:54)LaChupacabra napisał(a): Prawdopodobnie źle nazwałeś ładunki.

Zgadza się. Dla ropy powinno być "OIL_", a dla metalu... w FIRS'ie 3 "METL", w pozostałych "STEL" - po zmianie wszystko działa.

Edit:

Uff...
Mam nadzieje, że się przyda:

.rar   main. Lista ładunków.rar (Rozmiar: 857 bajtów / Pobrań: 106)

Przydatne linki:
Lista surowców FIRS: https://bundles.openttdcoop.org/firs/pus...rence.html
Co, gdzie, z czego (FIRS): https://bundles.openttdcoop.org/firs/pus...argos.html
Lista surowców ECS: https://www.tt-wiki.net/wiki/ECS_Vectors...go_classes

Jest to prawie pełna lista ładunków dostępnych w dodatkach FIRS (1-3), ECS (1.1.2 i 1.2) oraz YETI, podzielona na kategorie surowców i produktów przemysłowych, gdybyś zdecydował się przywrócić podział. Na początku są listy łączące ładunki wszystkich setów, dalej masz już oddzielnie dla każdego z setów. Powinno wystarczyć wyciąć co potrzebne i wkleić pliku main.
Nie znalazłem ID ładunków dla klimatu zabawkowego i setów SPI oraz auzIND, te jednak są pochodnymi FIRS'a, więc jeśli nie wszystko, to większość powinna się zgadzać.

FIRS:
Przypisałem wszystkie możliwe ładunki, co do kilku mam jednak wątpliwości, bo ich przynależność nie jest jednoznaczna.
Żeliwo (IRON) - to dopiero półprodukt, z którego dalej powstaje stal lub części samochodowe - dałem jako surowiec
Siarka (SULP) i Cynk (ZINC) - ta sama fabryka; siarkę dałem jako surowiec, cynk jako produkt
Surowce wtórne (RCYC) - nie wiem czy w ogóle powinny być brane pod uwagę - nie dałem ich nigdzie (w NWD mają mnożnik 0,1)

ECS:.
Turystów można by było przypisać do grupy dóbr - jest ich ogólnie mało, a turystyka jest jednak często dość znaczącym bodźcem dla rozwoju miast.

YETI:
W odniesieniu do pozostałych setów tutaj dochodzą jeszcze baterie (BATT) - produkt, uran (URAN) - surowiec, no i oczywiście YETI (zostawiłem jako surowiec, bo związany jest z przemysłem) i zmęczone YETI, które nie wiem jakie ma ID i nie dodałem go.

Fajnie gdybyś przynajmniej opcjonalnie podzielił żywność, materiały budowlane i resztę dóbr na oddzielne kategorie.

Wiadomości w tym wątku
[GS] Think globally, act locally - przez McZapkie - 24-11-2017, 02:25
RE: [GS] Think globally, act locally - przez LaChupacabra - 14-12-2017, 12:15
RE: [GS] Think globally, act locally - przez kabexxx - 13-12-2017, 23:00
RE: [GS] Think globally, act locally - przez kabexxx - 24-02-2018, 15:15
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 31-07-2018, 15:46
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 03-08-2018, 16:46
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 13-08-2018, 22:00
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 19-08-2018, 21:56
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 26-09-2018, 16:58
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 30-09-2018, 18:15
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 01-10-2018, 16:13
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 05-10-2018, 18:39
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 05-10-2018, 20:26
RE: [GS] Think globally, act locally - przez Tocznet - 28-11-2018, 21:46

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord