15-03-2018, 17:17
Postanowiłem zrobić newgrf z pociągami z Europy Centralnej i Wschodniej, ponieważ brak jest takiego dodatku. PKP set działa dopiero od 1918 a ponadto nie jest kompatybilny z innymi dodatkami (zarówno graficznie, funkcjonalnie jak i kosztowo). Z kolei Trains2cc w wersji East Europe jest zbyt ubogi, ma też inne wady.
Dlatego, na bazie Trains 2cc zrobiłem dodatek V4 CEE - zawiera on pociągi z obszarów Austrii, byłej Czechosłowacji i Jugosławii, Polski, Rumunii, Węgier, Wschodnich Niemiec i byłego Związku Radzieckiego. Poszczególne rejony można dezaktywować.
Oprócz kolorów firmowych, lokomotywy i składy mogą też być w kolorach odpowiadających mniej więcej rzeczywistym zarządom kolejowym, np. CSD, OBB, DR, MAV, PKP, JZ, CFR itp:
W przyszłości zamierzam dołożyć trochę więcej lokomotyw oraz dodać różne rodzaje torów i trakcji elektrycznych.
Dodatek dostępny na "bananach".
Dlatego, na bazie Trains 2cc zrobiłem dodatek V4 CEE - zawiera on pociągi z obszarów Austrii, byłej Czechosłowacji i Jugosławii, Polski, Rumunii, Węgier, Wschodnich Niemiec i byłego Związku Radzieckiego. Poszczególne rejony można dezaktywować.
Oprócz kolorów firmowych, lokomotywy i składy mogą też być w kolorach odpowiadających mniej więcej rzeczywistym zarządom kolejowym, np. CSD, OBB, DR, MAV, PKP, JZ, CFR itp:
W przyszłości zamierzam dołożyć trochę więcej lokomotyw oraz dodać różne rodzaje torów i trakcji elektrycznych.
Dodatek dostępny na "bananach".
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)