Tworzenie mapy.
Super dzięki za pomoc. Co do twojego pierwszego punktu to wyciecie obszaru i zabawa z kontrastem to ogarnołem w miare (przynajmniej tak myślę) i wydaję mi się ze się uda tylko trzeba się bawić. Metodą prób i błedów w koncu dojdę do takie stanu który mnie zadowoli. 

Cytat:Po drugie, z narzędziami od McZapkie jest taki problem, że jeśli chcesz tworzyć mapę w najnowszej wersji OpenTTD, to dobrze jakbyś korzystał z Linuxa i potrafił patchować [Obrazek: biggrin.gif] Ale na szczęście na samym dole jego pierwszego posta możesz pobrać skompilowaną wersję gry 1.5.0 pod Windowsa (po prostu zapomnij o tym pliku źródłowym console_cmds.cpp).

No właśnie działam na tej wersji od niego i tam jest tylko jedna komenda do improtowania danych a brakuje tych od importu miast i rzek. Chyba ze one się nie pojawiają po wpisaniu list_cmds.

Co do tego ostatniego pkt to mam świadomość że dużo pracy czeka mnie z dopasowaniem wszystkie po wgraniu danych. Prócz rzek i miast jeszcze przemysł itp. , dobrze ze mam troche wolnego ostatnio i będe mógł nad tym siedzieć.

Wiadomości w tym wątku
Tworzenie mapy. - przez Java_1_wawa - 30-08-2018, 19:15
RE: Tworzenie mapy. - przez pAter - 30-08-2018, 23:37
RE: Tworzenie mapy. - przez Java_1_wawa - 31-08-2018, 00:50

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord