20-09-2018, 12:54
Napisałem "nieco", gdyż mi byłoby potrzebne narzędzie, w którym wprowadzam/zmieniam jakieś dane, a ono wylicza mi różne dziwne współczynniki, kompletnie niezrozumiałe dla zwykłego zjadacza chleba... Kwestia wizualizacji jest dla mnie drugo- a nawet trzeciorzędna.
Słuszna uwaga. Ale bierze się ona stąd, że w tym secie faktycznie nie ma określonych planów ani celu. Gdzieś na początku był cel prostego przepisania starego setu na NML, ale trochę się "rozmył"...
Zazębienia obejmujące całe epoki - OK. Ale takie np. +/-5 lat znowu wszystko rozwalą, bo wypadkowe prawdopodobieństwa w sąsiednich epokach będą różne. Musiałbyś dokładnie pilnować każdego wyjątku, a tego właśnie chciałbym uniknąć.
(20-09-2018, 11:44)pAter napisał(a): Nie widzimy celu tego projektu. Nie widzimy planów.
Słuszna uwaga. Ale bierze się ona stąd, że w tym secie faktycznie nie ma określonych planów ani celu. Gdzieś na początku był cel prostego przepisania starego setu na NML, ale trochę się "rozmył"...
Cytat:Ale możesz też zrobić kilka "zazębień"...
Zazębienia obejmujące całe epoki - OK. Ale takie np. +/-5 lat znowu wszystko rozwalą, bo wypadkowe prawdopodobieństwa w sąsiednich epokach będą różne. Musiałbyś dokładnie pilnować każdego wyjątku, a tego właśnie chciałbym uniknąć.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)