11-08-2009, 23:43
Witam.
Mam ten sam problem co założyciel tematu i nie wiem z czego on wynika.
Dam kilka screenów.
1. Widać, że mam autobusy, samoloty i statki przynoszące zyski ale w tabeli dochodów w ogóle tego nie ma i faktycznie kasa mi nie przybywa...
[Obrazek: fw7llh.png]
2. W niektórych pojazdach (tych dobrych) kasa pokazuje się na zielono i słychać charakterystyczny dźwięk monet.
[Obrazek: qpjbro.png]
Są to pociągi towarowe. Ustawienie mam pełen załadunek - pełen rozładunek
3. Pojazdy pasażerskie, które niby zarabiają ale... no właśnie faktycznie kasa nie przybywa
[Obrazek: 2lddsaq.png]
Ustawienie : przeładuj i zabierz ładunek (gdy nie dawałem żadnego ustawienia tylko poprostu dwa punkty skąd-dokąd to zamiast zysku miałem... koszt, widać to na ostatnim screenie)
4. koszt...
[Obrazek: 9gm4d3.png]
Prawdopodobnie nie jest to żaden bug tylko ja coś źle robie...
Nie wiem czemu jak ustalę trasę pojazdu pasażerskiego bez ustawień ładunku to zamiast zysków mam koszt.
Ktoś wie o co chodzi ?
Mam ten sam problem co założyciel tematu i nie wiem z czego on wynika.
Dam kilka screenów.
1. Widać, że mam autobusy, samoloty i statki przynoszące zyski ale w tabeli dochodów w ogóle tego nie ma i faktycznie kasa mi nie przybywa...
[Obrazek: fw7llh.png]
2. W niektórych pojazdach (tych dobrych) kasa pokazuje się na zielono i słychać charakterystyczny dźwięk monet.
[Obrazek: qpjbro.png]
Są to pociągi towarowe. Ustawienie mam pełen załadunek - pełen rozładunek
3. Pojazdy pasażerskie, które niby zarabiają ale... no właśnie faktycznie kasa nie przybywa
[Obrazek: 2lddsaq.png]
Ustawienie : przeładuj i zabierz ładunek (gdy nie dawałem żadnego ustawienia tylko poprostu dwa punkty skąd-dokąd to zamiast zysku miałem... koszt, widać to na ostatnim screenie)
4. koszt...
[Obrazek: 9gm4d3.png]
Prawdopodobnie nie jest to żaden bug tylko ja coś źle robie...
Nie wiem czemu jak ustalę trasę pojazdu pasażerskiego bez ustawień ładunku to zamiast zysków mam koszt.
Ktoś wie o co chodzi ?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)