Takie tam, na serwerze wyszehradzkim...
Zrobiłem mały test i moim zdaniem można spokojnie dać 1/1. Nie ma szans, żeby samoloty przebiły, czy nawet dorównały pociągom.

Save (tam się proszę nie śmiać z mojej kopalni węgla, gdzie produkcja spadła po źle podmieniłem wagony i brakuje zaopatrzenia):
https://ufile.io/xkhycwah

Wygląda to tak:
1. Helikoptery z zaopatrzeniem są na minusie lub niewielkim plusie. Doliczając koszt utrzymania baz to i tak się do tego dokłada. Ale dzięki temu, że są szybsze, potrzeba ich mniej do utrzymania produkcji platform.
2. Pasażerowie... Zapomnij Smile Odrzutowce zarabiają (albo i nie...) dopiero na dystansie Warszawa-Wrocław i w żaden sposób nie równoważą kosztów budowy i utrzymania lotnisk. Dodatkowo, jeśli limit hałasu nie pozwala postawić lotniska w pobliżu miasta to dochodzi konieczność dowożenia do niego ludzi autobusami - chwile trwa zamin Cargodist to ogarnie. To wszystko ok. roku 2030, gdzie dostępne są szybkie i pojemne maszyny - wcześniej byłoby pewnie jeszcze gorzej...

Wiadomości w tym wątku
RE: Takie tam, na serwerze wyszehradzkim... - przez FrontierPharmacist - 02-08-2019, 11:31

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord