29-12-2019, 13:00
To mój 1 komentarz pod tym dodatkiem, więc dziękuje wszystkim autorom za stworzenie/aktualizacje/tlumaczenie tego dodatku jest po prostu super, grafiki są ładne, pojazdy szczegółowe ale bardzo bym chciał żeby ktoś w końcu zaczął naprawiać ten dodatek gdyż ma na prawdę sporo sporo sporo rzeczy do poprawy.
Pierwsza rzecz do naprawy Star TGL w konfiguracji do przewożenia cieczy sprawdziłem największą dostępną ładowność i wagę towaru w FIRS. Podejrzewam że wszystkie inne pojazdy przewożące ciecz mają ten sam błąd... widać że twórcy dodatku próbowali odwzorować wagę do pojemności, ale albo jest zły przelicznik albo gdzieś błąd w kodzie że są takie bzdury:
Typ / Waga / Ładowność
------------/------/-----------
Chemikalia / 1.2 / 33 l
Alkohol / 1.1 / 21 l
Mleko / 1.1 / 19 l
Ropa / 0.9 / 21 l
Paliwo / 0.8 / 29 l
Pierwsza rzecz do naprawy Star TGL w konfiguracji do przewożenia cieczy sprawdziłem największą dostępną ładowność i wagę towaru w FIRS. Podejrzewam że wszystkie inne pojazdy przewożące ciecz mają ten sam błąd... widać że twórcy dodatku próbowali odwzorować wagę do pojemności, ale albo jest zły przelicznik albo gdzieś błąd w kodzie że są takie bzdury:
Typ / Waga / Ładowność
------------/------/-----------
Chemikalia / 1.2 / 33 l
Alkohol / 1.1 / 21 l
Mleko / 1.1 / 19 l
Ropa / 0.9 / 21 l
Paliwo / 0.8 / 29 l
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)