Głosowanie zakończone
Zwyciężył ALEXbr, który od początku był na prowadzeniu, jego propozycja zdobyła aż 16 (26%!) głosów. Główną wadą zwycięskiego tła (jeśli nie jedyną
) jest to, że przy małych rozdzielczościach większość ekranu zajmuje duże lotnisko; główna zaleta, to ładne umieszczenie portu złożonego z kilku doków (na niewielkim półwyspie, w lewym górnym rogu, dzięki czemu jest dobrze widoczny na wszystkich rozdzielczościach ekranu. Niestety na jednej z rozpatrywanych rozdzielczości wielostanowiskowy port na mojej propozycji został zasłonięty przez menu gry
). Pokazanie takiego portu było jednym z głównych elementów, które należało rozpatrywać przy głosowaniu - ponieważ jest to jedna z najbardziej widocznych różnic między OpenTTD 1.10.0 a starszymi wersjami
) jest to, że przy małych rozdzielczościach większość ekranu zajmuje duże lotnisko; główna zaleta, to ładne umieszczenie portu złożonego z kilku doków (na niewielkim półwyspie, w lewym górnym rogu, dzięki czemu jest dobrze widoczny na wszystkich rozdzielczościach ekranu. Niestety na jednej z rozpatrywanych rozdzielczości wielostanowiskowy port na mojej propozycji został zasłonięty przez menu gry
). Pokazanie takiego portu było jednym z głównych elementów, które należało rozpatrywać przy głosowaniu - ponieważ jest to jedna z najbardziej widocznych różnic między OpenTTD 1.10.0 a starszymi wersjamiMojej propozycji udało się zająć drugie miejsce (na równi z Rashainem, z wynikiem 15%), za co serdecznie dziękuję wszystkim głosującym 

Nie spodziewałem się uzyskać tak dobrego wyniku w moim pierwszym takim konkursie, liczę na was przy następnych
, postaram się poprawić drobne błędy (jak to, że na zrzutach ekranu pokazanych na stronie głosowania pojawił się niepotrzebny napis, albo wspomniane już zasłanianie ważnych elementów) i uwzględnić propozycje poprawek, które pojawiły się już po wrzuceniu posta na tt-forums (np. umieszczenie dużej, ruchliwej stacji)
, postaram się poprawić drobne błędy (jak to, że na zrzutach ekranu pokazanych na stronie głosowania pojawił się niepotrzebny napis, albo wspomniane już zasłanianie ważnych elementów) i uwzględnić propozycje poprawek, które pojawiły się już po wrzuceniu posta na tt-forums (np. umieszczenie dużej, ruchliwej stacji)Jeżeli ktoś jednak chciałby ustawić na swoim komputerze moją wersję tła do OpenTTD, wystarczy pobrać umieszczony niżej załącznik, zmienić rozszerzenie pliku na .dat i umieścić go w folderze baseset (zastąpić obecny plik pod tą samą nazwą), tam, gdzie mamy zapisaną grę OpenTTD (domyślnie dla systemu Windows: C:\Program Files\OpenTTD\baseset)
Załącznik:
opntitle.sav (Rozmiar: 76.9 KB / Pobrań: 54)
Skoro konkurs rozstrzygnięty, możemy mieć czekać aż pojawi się gotowa do pobrania stabilna wersja OpenTTD 1.10.0 

![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)