Konkurs na ekran tytułowy OpenTTD 1.10.0
Głosowanie zakończone

Zwyciężył ALEXbr, który od początku był na prowadzeniu, jego propozycja zdobyła aż 16 (26%!) głosów. Główną wadą zwycięskiego tła (jeśli nie jedyną  Smile ) jest to, że przy małych rozdzielczościach większość ekranu zajmuje duże lotnisko; główna zaleta, to ładne umieszczenie portu złożonego z kilku doków (na niewielkim półwyspie, w lewym górnym rogu, dzięki czemu jest dobrze widoczny na wszystkich rozdzielczościach ekranu. Niestety na jednej z rozpatrywanych rozdzielczości wielostanowiskowy port na mojej propozycji został zasłonięty przez menu gry Sad ). Pokazanie takiego portu było jednym z głównych elementów, które należało rozpatrywać przy głosowaniu - ponieważ jest to jedna z najbardziej widocznych różnic między OpenTTD 1.10.0 a starszymi wersjami

Mojej propozycji udało się zająć drugie miejsce (na równi z Rashainem, z wynikiem 15%), za co serdecznie dziękuję wszystkim głosującym Smile
Nie spodziewałem się uzyskać tak dobrego wyniku w moim pierwszym takim konkursie, liczę na was przy następnych Smile , postaram się poprawić drobne błędy (jak to, że na zrzutach ekranu pokazanych na stronie głosowania pojawił się niepotrzebny napis, albo wspomniane już zasłanianie ważnych elementów) i uwzględnić propozycje poprawek, które pojawiły się już po wrzuceniu posta na tt-forums (np. umieszczenie dużej, ruchliwej stacji)

Jeżeli ktoś jednak chciałby ustawić na swoim komputerze moją wersję tła do OpenTTD, wystarczy pobrać umieszczony niżej załącznik, zmienić rozszerzenie pliku na .dat i umieścić go w folderze baseset (zastąpić obecny plik pod tą samą nazwą), tam, gdzie mamy zapisaną grę OpenTTD (domyślnie dla systemu Windows: C:\Program Files\OpenTTD\baseset)

Załącznik:

.sav   opntitle.sav (Rozmiar: 76.9 KB / Pobrań: 54)

Skoro konkurs rozstrzygnięty, możemy mieć czekać aż pojawi się gotowa do pobrania stabilna wersja OpenTTD 1.10.0 Smile

Wiadomości w tym wątku
RE: Konkurs na ekran tytułowy OpenTTD 1.10.0 - przez yazalo - 29-03-2020, 18:45

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord