08-01-2021, 22:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2021, 22:29 przez LaChupacabra.)
(08-01-2021, 17:23)McZapkie napisał(a): Proponuję uaktualnić skrypt o obsługę XIS (przy okazji zmienić 32 na 64 w iteratorach towarów).Heh... Niestety, ale cały skrypt wymagałby uaktualnienia. Działa, ale nie do końca poprawnie. Od wersji gry 1.8.0 dewisi coś zmienili w obsłudze skryptów, przez co większość z nich przestała działać prawidłowo w tym NWD. Szczerze... to nie mam pojęcia jak to naprawić.
Chyba jedyna nadzieja w Milku, gdyby chciało mu się do tego wracać...Ostatnio przerobiłem skrypt Renewed City Growth w stylu NWD na skrypt Renewed World Disorder - ma on inaczej zdefiniowane grupy ładunków i nieco zmienione wymagania.
Jest używany na serwerze mapy Polski. To miała być specjalna wersja, z dodatkowymi stronami, w tym powitalną pojawiającą się po wejściu na serwer.
Niestety pAter pomylił się i dał starą, testową, gdzie brakuje większości nawet podstawowego opisu...
Generalnie oryginalny RCG także już nie działa prawidłowo. Ten powstał dzięki pomocy Firrel'a, który zmienił w nim co trzeba było. Skrypt jest przystosowany do większości obecnych setów przemysłowych. Dostosowanie go do XIS i FIRS 4 prawdopodobnie wymagałoby jednak nieco więcej niż utworzenia nowych list ładunków. Nie wiem, może uda się wkrótce dostosować RWD także do tych dodatków. Z NWD niestety sam nic nie będę mógł zrobić.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)