26-01-2021, 21:06
(26-01-2019, 17:32)Walter Novotny napisał(a):Tzn tak napewno bede korzystał z kolorow i podłóg z klasycznych setów ,chciałbym tylko zrobic kilka fake bldings (budynki uzyteczności publicznej) t.j.(25-01-2019, 14:29)(nie)Miły napisał(a): Hej. Chciałbym spróbować swoich sił w grafice i porobić jakieś dodatki do gry. Od czego zacząć i jak się do tego zabrać? Przejrzałem już forum i nie znalazłem nic co by mi mogło pomóc
Ja osobiście korzystam z darmowego programu GIMP. Najlepiej zacząć od dokładnego rozeznania w tym jaki styl prezentuje dany dodatek graficzny lub jeśli samemu chcesz zrobić to aby był kompatybilny wizualnie z innymi. Przed narysowaniem czegokolwiek należy zebrać odpowiednią bazę w postaci fotografii z każdej strony oraz znajomości wszystkich koniecznych wymiarów. Lepiej dłużej posiedzieć zbierając dokumentację niż później poprawiać dziesiątki rysunków przez jakieś niedopatrzenie na początku.
kościłki
teatry
zameczki
ratusz
komisariat,szpital itp. wszystko jako 'eye candy'
bo wiekszość już zrobiono a jak grasz te kilka godzin a kkażde miasto takie same .Wogóle marzy mi się taki geneator bdynów i obietów w OpenTTD
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)