11-02-2021, 12:11
(11-02-2021, 11:21)pAter napisał(a): Nadal nie rozumieszPowinniśmy widzieć południowo-zachodnią stronę (tę z wejściem głównym i z dodatkowym daszkiem nad nim), a widzimy południowo-wschodnią. Ten dolny budynek w rzeczywistości jest ustawiony bardziej wzdłuż osi północ-południe, wzdłuż Świny. Ale uparłeś się przy swoim ustawieniu i nie chcesz tego zweryfikować
Sprawdzałem pozostałe latarnie - np. ta w Rozewiu ma wyjście na południe i w grze to wyjście jest zwrócone w dół-prawo. Podobnie Ustka - też jest w tę stronę zwrócona, więc w pozostałych powinna być zachowana konsekwencja.
Dzisiaj/jutro po południu odpalę mapę, i sprawdzę jeszcze raz wszystkie latarnie po kolei, bo faktycznie mogę mieć błędy w ułożeniu, część latarni zrobiłem "domyślnie" z "najkorzystniejszej" strony. Nie upieram się
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Powinniśmy widzieć południowo-zachodnią stronę (tę z wejściem głównym i z dodatkowym daszkiem nad nim), a widzimy południowo-wschodnią. Ten dolny budynek w rzeczywistości jest ustawiony bardziej wzdłuż osi północ-południe, wzdłuż Świny. Ale uparłeś się przy swoim ustawieniu i nie chcesz tego zweryfikować
Sprawdzałem pozostałe latarnie - np. ta w Rozewiu ma wyjście na południe i w grze to wyjście jest zwrócone w dół-prawo. Podobnie Ustka - też jest w tę stronę zwrócona, więc w pozostałych powinna być zachowana konsekwencja.