(11-02-2021, 12:11)yazalo napisał(a):(11-02-2021, 11:21)pAter napisał(a): Nadal nie rozumieszPowinniśmy widzieć południowo-zachodnią stronę (tę z wejściem głównym i z dodatkowym daszkiem nad nim), a widzimy południowo-wschodnią. Ten dolny budynek w rzeczywistości jest ustawiony bardziej wzdłuż osi północ-południe, wzdłuż Świny. Ale uparłeś się przy swoim ustawieniu i nie chcesz tego zweryfikować
Sprawdzałem pozostałe latarnie - np. ta w Rozewiu ma wyjście na południe i w grze to wyjście jest zwrócone w dół-prawo. Podobnie Ustka - też jest w tę stronę zwrócona, więc w pozostałych powinna być zachowana konsekwencja.
Dzisiaj/jutro po południu odpalę mapę, i sprawdzę jeszcze raz wszystkie latarnie po kolei, bo faktycznie mogę mieć błędy w ułożeniu, część latarni zrobiłem "domyślnie" z "najkorzystniejszej" strony. Nie upieram się
(12-02-2021, 14:59)McZapkie napisał(a): Realizm realizmem, ale osobiście wolałbym latarnię obróconą ładniejszą stroną niezgodnie z mapą, niż właściwą z mapą ale brzydszą.
Akurat w przypadku Świnoujścia, nie ma ono brzydkiej strony
. W kolejnych wersjach prawdopodobnie dodam więcej widoków wszystkich latarni (na pewno z Gdańska będzie widok z 4 stron), ale podstawowym widokiem będzie ten południowo-zachodni, jak mapie Polski. (I innych mapach, na których morze Bałtyckie jest wzdłuż lewej-górnej krawędzi). W momencie, kiedy wszystkie latarnie są w jednym kierunku, to, że ta jedna jest w innym, jest to pewnego rodzaju mój błąd.W najbliższej aktualizacji będzie już Świnoujście "poprawnie" (realistycznie)
.Poza tym mam do poprawki (według mapy):
- Kikut (numer 2), Czołpino (9), Krynica (ostatnia): drzwi powinny być bardziej po prawej (żadnemu z nich to nie zaszkodzi, Kikut nawet zrobi się ładniejszy
)
- Gąski (5): drzwi... trzeba narysować, nie zauważyłem, że ich nie ma

- i wyprostować Kołobrzeg
(12-02-2021, 14:59)McZapkie napisał(a): PS. Fajnie byłoby mieć przełącznik który by określał, czy latarnie mogą być stawiane/burzone przez gracza czy tylko przez map-dewelopera.
Taki przełącznik?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Powinniśmy widzieć południowo-zachodnią stronę (tę z wejściem głównym i z dodatkowym daszkiem nad nim), a widzimy południowo-wschodnią. Ten dolny budynek w rzeczywistości jest ustawiony bardziej wzdłuż osi północ-południe, wzdłuż Świny. Ale uparłeś się przy swoim ustawieniu i nie chcesz tego zweryfikować