22-03-2021, 22:45
(22-03-2021, 22:39)Lw25 napisał(a): Pomyślałem, że skoro kiedyś już bawiłem się z Żartem (aczkolwiek mocno Impulsowym) Waltera, w tym roku mam mieć i tak zabawę z Notepadem++ na studiach, to mogę spróbować przejrzeć pliki Tadeusza, dokumentację i spróbować zakodować tego rzeczonego, osieroconego Darta. Wydaje mi się, że ogarnąłem większość, nie jestem tylko pewien czy długość została dobrze zdefiniowana. W kodzie nie wklejam nagłówka, bo jeszcze go nie ruszałem.Dart już jest zrobiony w moim forku PKP Setu nazwanym Polish Train Set.
[... ]Odwołania w tekście do plików PKP setu są celowo, nawet jeśli PKP set nie będzie aktualizowany, a mnie się jakoś uda skompilować grf, to Darta (lub Flirta) w moim odczuciu bardzo brakuje w okolicy współczesności, więc widziałbym go jako addon. Trochę zainspirowały mnie tutaj chyba addony Japan Setu, przy których zresztą miałem okazję już dorzucić swoje (graficzne) trzy grosze.
Mało tego - posiada grafiki x2.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)