08-04-2021, 23:33
Na banany trafiła wersja 1.2.2. Jest dużo drobnych zmian, m.in. chłodnie, ED161 i ED250 mają zwiększony komfort ładunku. Wcześniej te dwa dalekobieżne EZT nie miały bonusu przedział barowy.
Udało mi się ustawić opcję wyłączenia oryginalnych pociągów na on.
EU43 dostała malowanie Lotosu i Przewozów Regionalnych. Co prawda PR miały je wypożyczone tylko przez krótki czas, ale dodałem to malowanie bo zawsze to lepiej jak gra się przy współdzielonej infrastrukturze.
W przyszłej wersji zamierzam dodać obsługę towarów z FIRS 4.
ID jest zmienione względem tego z PKP Setu 2.0. Jeśli chodzi Ci o to, żeby przywrócić poprzednie ID to nie ma takiej możliwości.
Udało mi się ustawić opcję wyłączenia oryginalnych pociągów na on.
EU43 dostała malowanie Lotosu i Przewozów Regionalnych. Co prawda PR miały je wypożyczone tylko przez krótki czas, ale dodałem to malowanie bo zawsze to lepiej jak gra się przy współdzielonej infrastrukturze.
W przyszłej wersji zamierzam dodać obsługę towarów z FIRS 4.
(07-04-2021, 15:47)Przemek napisał(a): Proponuję zmienić nr ID setu, aby ułatwić migrację z PKP Setu 2.0. Od długiego czasu dłubię w Mapie Polski pAtera i przy tysiącu pociągów zamiana samych setów powoduje błędy w uformowanych składach, np. z 2xEN57 robi się skład EN57+4xDragon2, a chwilę później błąd krytyczny, zwłaszcza w OpenieTTD JGR.
ID jest zmienione względem tego z PKP Setu 2.0. Jeśli chodzi Ci o to, żeby przywrócić poprzednie ID to nie ma takiej możliwości.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)