25-04-2021, 23:24
(25-04-2021, 10:10)101ksl napisał(a): Znalazłem dużego buga: wszystkie lokomotywy pojazdy elektryczne mogą jeździć bez sieci trakcyjnej (a nie tylko Dragon, jak to miało być w zamyśle).
U mnie był taki sam błąd. Testowałem Polish Train Set 3.0.1 jako jedyny dodatek aktywny w grze.
(25-04-2021, 14:37)101ksl napisał(a): O, znalazłem na to sposób. Usunąłem wszystkie pociągi z mapy (i tak musiałbym to zrobić, go ID pojazdów się zmieniły), zapisałem grę, zmieniłem rozszerzenie pliku na .scn. Odpaliłem przez edytor scenariuszy, zapisałem jako normalny save, załadowałem i już jest okejZależało mi bardzo na mapie (4096x4096, gram od kilku miesięcy i naprawdę baaaardzo dużo linii już na niej mam), ale jednocześnie fajnie mieć aktualnego grfa.
Sprawdziłem ustawienia w czasie gry i okazało się,
że po aktualizacji dodatku Polish Train Set do wersji 3.0.1,
zmianie uległo ustawienie wyłączające
tor z trakcją elektryczną, stąd mogłem używać
pojazdy z napędem elektrycznym na torowisku bez sieci trakcyjnej.
Po ponownym włączeniu możliwości wyboru rodzajów torów,
gra wróciła do normy, jak przed aktualizacją dodatku.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Zależało mi bardzo na mapie (4096x4096, gram od kilku miesięcy i naprawdę baaaardzo dużo linii już na niej mam), ale jednocześnie fajnie mieć aktualnego grfa.