30-08-2009, 17:14
Witam, jestem na forum nowy ale w OTTD już od dłuższego czasu pogrywam
wcześniej nie grałem na nowych grafikach tylko na standardowych. Od niedawna gram z rzeczywistymi pociągami i pojawił się problem:
Te nowe pociągi wożą towary z maks prędkością 225 km/h czyli znacznie mniejszą niż te na torach Maglev (mam już rok 2100), i dużo czasu zajmuje im przejechanie długiego odcinka. Dodatkowo koszty utrzymania pociągów są takie same, czy stoją na stacji i się ładują czy jadą. Dlatego jak najlepiej budować - dużo pociągów o malej pojemności czy mało pociągów ale z dużą pojemnością, żeby mieć jak najlepszy % przetransportowania (najlepiej powyżej 80%
) i oczywiście przyzwoite zyski.
P.s. Tak w ogóle to jaki sposób jest wg was najlepszy na transportowanie towarów z fabryk żeby nie malała ilość produkowanych tam towarów?
wcześniej nie grałem na nowych grafikach tylko na standardowych. Od niedawna gram z rzeczywistymi pociągami i pojawił się problem: Te nowe pociągi wożą towary z maks prędkością 225 km/h czyli znacznie mniejszą niż te na torach Maglev (mam już rok 2100), i dużo czasu zajmuje im przejechanie długiego odcinka. Dodatkowo koszty utrzymania pociągów są takie same, czy stoją na stacji i się ładują czy jadą. Dlatego jak najlepiej budować - dużo pociągów o malej pojemności czy mało pociągów ale z dużą pojemnością, żeby mieć jak najlepszy % przetransportowania (najlepiej powyżej 80%
) i oczywiście przyzwoite zyski.P.s. Tak w ogóle to jaki sposób jest wg was najlepszy na transportowanie towarów z fabryk żeby nie malała ilość produkowanych tam towarów?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)