Nowy poradnik dla początkujących
Ja mam pytanko. Tam jest napisane, w 3 rozdziale, że można kupować budynki i przekupić władze miasta jeśli zmienimy krajobraz wokół ich terenu, tymczasem ja takiej opcji nie widzę :/ A przydałaby się.

PS Mam wersję 1-beta.

Aha i tam jeszcze jest błąd w statkach, a raczej brak Big Grin Wiec tam nie ma nic o tym, że statki są bardziej opłacalne, niż budowanie mostów dla pociągów. JA znalazłem taki sposób: po jednej stronie jeziora (opłacalne, tylko wtedy kiedy długość szlaku morskiego jest spora) budujemy przystań dla statków i dla pociągów, na drugim to samo. I kiedy pociąg przyjedzie na swoje miejsce przy przestani, wyładowuje ropę, na przykład, statek ładuje, płynie na drugi brzeg tam wyładowuje a pociąg ładuje. Testowałem i to było spore źródło pieniędzy, a wtedy zarobiłem ponad milion (pierwszy raz! grałem 5 raz chyba) na multiplayerze (byłem pierwszy Big Grin). No więc tyle. Tak mówię, bo może niektórzy nie wiedzą o tym sposobie, chociaż wątpię.Pozdro Smile

Wiadomości w tym wątku
RE: Nowy poradnik dla początkujących - przez Rysh - 27-07-2009, 07:50
RE: Nowy poradnik dla początkujących - przez Xezo - 27-07-2009, 08:20
RE: Nowy poradnik dla początkujących - przez Mouse - 27-07-2009, 10:52
RE: Nowy poradnik dla początkujących - przez pixx - 29-12-2009, 17:37

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord