Stacje Non-Stop - czy w ogóle działają?
Witam serdecznie użyszkodników tego forum (po raz pierwszy się wypowiadam, dotychczas byłem tylko wiernym czytelnikiem)

Od pewnego czasu przerzuciłem się na OTTD (wcześniej były to TT, TTD, TTD+TTDPatch). Rozwiązania i dodatki do TTD a jednocześnie zachowanie klimatu w wersji OTTD urzekło mnie niesamowicie, no i te rozgrywki sieciowe, Jednak to nie jest meritum, które zmusiło mnie do postawienia posta.

Interesują mnie stacje przelotowe, czyli takie wydanie rozkazu pociągowi, żeby owszem, przejechał peronem, ale się na nim nie zatrzymał, tylko go przeciął.

Przykładowo miasta A,B,C leżą na jednej nitce magistrali, stacja w B ma 2 perony z A do C i dwa z C do A. Jest pociąg z A do C, który ma się nie zatrzymać w B (i nie chodzi mi o budowanie toru dokoła stacji, to mnie nie zadowala)

w przypadku ułożenia rozkazów:
1. Idź do A
2. Idź do C
==
pociąg za każdym razem zatrzymuje się w B

w przypadku rozkazów
1. Idź do A
2. Idź bez zatrzymania do B
3. Idź do C
4. Idź bez zatrzymania do B
==
pociąg także wykonuje w B przeładunek...

Zastanawiam się, czy nie zaszło tu nieporozumienie w tłumaczeniu, ponieważ 'non-stop' w języku angielskim może oznaczać 'bez zatrzymania' lub 'bezustannie/każdorazowo'

Czy ktoś z was forumowicze może odpowiedzieć mi na pytanie jak zmusić pociąg do nie zatrzymywania się na stacji na którą wjeżdza ?

Wiadomości w tym wątku
Stacje Non-Stop - czy w ogóle działają? - przez Civril - 04-09-2008, 11:40

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord