Kilka pytań o pociągi i torowiska
Witam

Jako że jestem już w roku 1990 i mam ponad 200 pociągów zaczynają się robić korki związku z tym urodziło mi się kilka pytań Smile
Oto one :

- mam stacje ro-ro (wjazd z jednej wyjazd z drugiej strony - to tak dla pewności że dobrze kojarzę nazwę) niech ma ona 4 tory a obsługuje 5 pociągów. Na każdym torze stoi pociąg i przybywa ten piąty jak zrobić żeby stał on przed rozjazdami na perony a nie pakował się na tego pierwszego, gdyż jak się zwolni którykolwiek to on się już tam nie pojedzie i czeka aż się zwolni ten tor pierwszy. Czy rozwiązuje się to jakoś inaczej.
- mam dwa tory w jedną stronę i co jakiś czas robię możliwość zmiany toru tylko że w tej chwili przed nimi się robią mi korki gdyż każdy pociąg chce sobie zmieniać tory. Czy stosujecie takie łączniki torów czy tylko przed jakimiś zjazdami
- przymusowe depoty gromadzą pociągi w sobie znaczy więcej wjeżdza niż wyjeżdza jak zrobić żeby ruch odbywał sie płynnie przy wjezdach mam światła pbs

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam
Rafał

Wiadomości w tym wątku
Kilka pytań o pociągi i torowiska - przez raf_79 - 18-08-2010, 11:00

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord