27-01-2011, 11:17
Cytat:Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.Jak najbardziej mi się to podoba i jest świetnie zrobione
Nysa też super
Cytat:A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje wiec chyba przyczepki nie trzeba robicZrobić mogę żeby miały 10 ton ale to się mija z prawdą. Ich realna masa ładunku to 6 ton. Jelcz 315 był konstruowany jako mocniejsza ciężarówka i dlatego te 10 ton. Jestem za tym by pozostawić te 6 ton przy Starze ale dorobić mu przyczepę, która wg danych ma ładowność 8,5 tony. Razem wiec 14,5 t, tyle co Jelcz dwuosiowy 316 i po problemie

Cytat:co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potażProponuję na razie nie zajmować się ECS. Zobaczymy jak wyjdzie kodowanie i jeśli będzie ok dorysuje i podpisze się nowe ładunki.
Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?oczywiście! wszystkie te samochody, które są obecnie przygotowywane pochodzą z lat 1965-1975 a więc jest to tylko jedna z wielu partii pojazdów do tego seta. W planach mam przerobione bryczki z eGRVTS, następnie pojazdy międzywojenne, powojenne, te właśnie które opracowujemy, lata 80, początek lat 90 czyli pojawienie się na szerszą skale ciężarówek zagranicznych i na koniec obecne pojazdy.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)