05-03-2011, 23:29
Cytat:Solarisy muszą mieć liczbę miejsc stojących podaną bo co to za autobus na 30 miejsc. Neoplan na podobnej zasadzie.
Ale skoro autobus turystyczny ma 50 miejsc, to wiadomo ze bede kupowal Solarisa co ma 150 miejsc. Stworzyl by on taki monopol na rynku autobusów, a tego nie chcemy chyba. Wedlug mnie dobra jest różnorodność autobusów, a nie kupowanie jednego, bo jest najlepszy.
Jakby Solaris mial 56 miejsc, Neoplan 40, to i tak byloby dobrze według mnie bo taki Hereford Leopard ma 35 miejsc i jakoś daje rade. Gdyby mial miec 150 miejsc, to wystarczyly by 2 autobusy zeby obsluzyc 3 srednie miasta średniego zasięgu, a to troche lipa

Cytat:Nawet jeśli Opel Blitz jest kompatybilny z nowymi ładunkami to trzeba jego skrzynię ładunkową przerysować. Chodzi o to by ładunki były wożone na tej samej zasadzie jak w Starach i Jelczach czyli kolory cystern i wygląd ładunków musi być identyczny. W standardzie wygląda to niestety inaczej i trzeba to poprawić. Ładowność wszystkich ładunków niech zostanie 6t tak jak pisałem.
No niby tak, ale biorąc pod uwagę maszyny rolnicze, to nie będziemy wozić tych samych nowoczesnych traktorów na Oplu Blitz z lat 30 i Scanii z 90. Można by zrobić podobne ładunki ale nie żeby zrzynać równo od nowoczesnych.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)