Z tymi klimatami, to szczerze mówiąc, nie wiem czemu obecny PKP Set działa źle... Teoretycznie nie korzysta on z żadnych innych grafik poza własnymi, więc błąd musi tkwić gdzie indziej.
Na szczęście te GRF-y napisane przeze mnie działają we wszystkich zadeklarowanych klimatach, więc tego należy się trzymać.
A co do tych zdjęć, to tu nieco ostudzę zapały.
Zdjęcia są oczywiście przydatne, ale trzeba się wykazać niezłym wyczuciem, żeby na ich podstawie narysować zestaw 8 widoków, i to w perspektywie. Przyznam się, że sprite'y do Pt31 tworzyłem w sumie kilka dni, zanim tych kilkadziesiąt pixeli zaczęło wyglądać jak lokomotywa, ze wszystkimi wypukłościami, szczegółami konstrukcji, itp.
Na szczęście te GRF-y napisane przeze mnie działają we wszystkich zadeklarowanych klimatach, więc tego należy się trzymać.A co do tych zdjęć, to tu nieco ostudzę zapały.

Zdjęcia są oczywiście przydatne, ale trzeba się wykazać niezłym wyczuciem, żeby na ich podstawie narysować zestaw 8 widoków, i to w perspektywie. Przyznam się, że sprite'y do Pt31 tworzyłem w sumie kilka dni, zanim tych kilkadziesiąt pixeli zaczęło wyglądać jak lokomotywa, ze wszystkimi wypukłościami, szczegółami konstrukcji, itp.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)