Dzięki za uznanie.
Zróżnicowanie w prędkości między klasą 1 i 2 jest oczywiście możliwe, choć może nie w aż takim dużym zakresie, gdyż wagony 111A i 112A miały max. 160km/h. Do jazdy z prędkością 200km/h planowałem zrobić wagony Z1 w barwach PKP IC.
Też mnie to denerwowało, dlatego każdą lokomotywę i wagon rysuję na nowo...
Przy okazji dodaję różne bajery - otwierające się na stacjach drzwi w wagonach osobowych, itp. Wiąże się to z masą roboty, ale mam nadzieję, że komuś się to spodoba...
Co do kolorystyki, to technicznie nie ma przeciwwskazań, żeby np. lokomotywy przybierały kolory gracza. Jednak skoro ma to być PKP Set, to wyszedłem z założenia, że lokomotywy i wagony powinny być zgodne z wyglądem oryginałów, podobnie z resztą, jak to miało miejsce w poprzednim secie.
Jak już Set będzie gotowy, to wtedy będzie można pomyśleć o jego rozbudowie poprzez wprowadzenie np. parametryzacji, "włączającej" alternatywne grafiki z kolorami gracza.

(04-12-2011, 21:44)KOZACKI BOHUN napisał(a): Proponuję zróżnicować im prędkości maksymalne np dla II klasy max 120 km/h a dla tego z I max 200.
Zróżnicowanie w prędkości między klasą 1 i 2 jest oczywiście możliwe, choć może nie w aż takim dużym zakresie, gdyż wagony 111A i 112A miały max. 160km/h. Do jazdy z prędkością 200km/h planowałem zrobić wagony Z1 w barwach PKP IC.
KOZACKI BOHUN napisał(a):We wcześniejszej wersji PKP Set'u denerwował mnie wygląd lokomotyw. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale lokomotywy sprawiały wrażenie jakby każdy model rysowała inna osoba, w zupełnie innej skali i stylu.
Też mnie to denerwowało, dlatego każdą lokomotywę i wagon rysuję na nowo...
Przy okazji dodaję różne bajery - otwierające się na stacjach drzwi w wagonach osobowych, itp. Wiąże się to z masą roboty, ale mam nadzieję, że komuś się to spodoba...KOZACKI BOHUN napisał(a):Czy będzie możliwość zmieniania koloru taboru wraz ze zmianą barw firmy?
Co do kolorystyki, to technicznie nie ma przeciwwskazań, żeby np. lokomotywy przybierały kolory gracza. Jednak skoro ma to być PKP Set, to wyszedłem z założenia, że lokomotywy i wagony powinny być zgodne z wyglądem oryginałów, podobnie z resztą, jak to miało miejsce w poprzednim secie.
Jak już Set będzie gotowy, to wtedy będzie można pomyśleć o jego rozbudowie poprzez wprowadzenie np. parametryzacji, "włączającej" alternatywne grafiki z kolorami gracza.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)